maandag 20 oktober 2008

Einde van onze vakantie komt in zicht......

18 oktober 2008
We willen er nog niet aan denken, maar het onvermijdelijke gaat bijna gebeuren. De datum van de terugvlucht is binnen 36 uur....

We genieten nog met volle teugen van Koh Lanta en onze reisgenoten. We trekken best veel met elkaar op, en merken dat we redelijk gelijkgestemd zijn. De laatste dag besteden we aan wat shoppen, zwemmen in de zee, babykrabjes bespioneren op het strand en heerlijk dineren met onze vrienden. We nemen 's avonds afscheid van elkaar. We hebben reeds e-mail adressen uitgewisseld.

De volgende ochtend vertrekken we al vroeg naar Bangkok. Bij de ferry die ons van het eiland al gaat brengen, schieten er aapjes uit het mangrovebos, hopend dat ze een stuk fruit kunnen krijgen of stelen van het fruitstalletje op de pier.

Aapje in het mangrovebos

Per vliegtuig (van het kleinste vliegveld wat ik en Roel tot nu toe vanaf gevlogen zijn) vertrekken we naar Bangkok, waar we ons de rest van de dag moeten zien te vermaken. En het wordt een hele lange dag; we vliegen pas om 3 uur vannacht!
De bagage laten we achter op het Savurnibumhi airport. Per lokale bus laten we ons naar het dichtstbijzijnde station van de skytrain brengen. Maar we maken geen gebruik van de skytrain. Ernaast is namelijk een leuke markt en een winkelcentrum. Meer wilden we niet doen vandaag. We laten nog een keer onze voeten masseren op de markt: een uur voor 100 baht! Dat is 2 euro de man! Het is zo weldadig. Dit moeten we eigenlijk in Nederland ook vaker laten doen. Helaas kost het in Nederland per uur vaak tegen de 60 euro!

Thaise voetmassage

Misschien is dit iets om zelf in een cursus om te gaan leren.
Dan wordt het tijd om weer naar het vliegveld terug te gaan. Het is nu bijna 10 uur 's avonds.
We kunnen al inchecken en doen alles lekker rustig aan. Ik wordt wel erg moe nu.
Straks in het vliegtuig kunnen we heerlijk slapen.....

Tot zeker ziens, mooi en vriendelijk Thailand!

Geen opmerkingen: